Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tomatist mahlane krevetipirukas

Argitoidud

Tomatist mahlane krevetipirukas

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kaunilt hõrk krevetipirukas igale peolauale. Maitseb parimalt ahjusoojalt. Võid sama täidisega pirukaid küpsetada ka väikestes tartaletivormides või muffinipanni pesades. Kogus 8 kuni 10 lõiku.

40-60 min

Retsept
PÕHI
2 dl Nisujahu
0.5 dl Kartulipudrupulber
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
70 g Või
2 sl Petersell (hakitud)
0.5 dl Külm vesi
TÄIDIS
150 g Kooritud krevett
1 tk Punane paprika (väike)
200 g Purustatud tomatid
2 sl Tomatisalsa
1 küüs Küüslauk
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 dl Riivjuust
PEALE
1 dl Riivjuust
1. Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ja hakitud petersell. Nirista hulka 0,5 dl külma vett ja sega ühtlaseks. Vajadusel lisa veel vähehaaval vett, kuni saad ühtse tainapalli.

2. Nõruta (sulatatud) krevetid ja konservtomatid, sega ülejäänud täidiseainetega.

3. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 10 x 30 cm suuruseks piklikuks nelinurgaks. Vormi näppudega väikesed ääred, et täidis välja ei voolaks.

4. Jaga täidis lusikaga põhjale ja lükka kahvliga ühtlaselt laiali. Puista peale juust ja küpseta 225 kraadi juures u 15 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes