Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Väikesed kanapirukad

Argitoidud

Väikesed kanapirukad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väiksed soolased pirukad sobivad nii kohvikõrvaseks kui ka puljongi lisandiks. Küpseta ja pane külma.

40-60 min

20 minutit + 20–25 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
2 tk Kanafilee
1 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 sl Karri
3 sl Mangotšatni
1.5 dl Hapukoor
Või
500 g Muretainas
Nisujahu
1 tk Muna
2 sl Mandlilaastud
Sool
Must pipar
1. Prae kanafileesid kummaltki poolt 5–6 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta ja haki peeneks.

2. Haki sibul ja kuumuta õlis pehmeks. Maitsesta karriga ja sega hulka kana, mangotšatni ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Lõika küpsetuspaberist 24 ribakest ja pane igasse muffinipanni pessa 2 riba risti. Nii saad hiljem pirukad
kergesti vormist välja. Rulli 3/4 tainast õhukeseks lahti, lõika sellest 12 ketast, millega kata muffinipanni pesad.

4. Tõsta igale peale täidis. Rulli lahti ülejäänud tainas ja pane pirukatele katteks. Määri lahtiklopitud munaga ja raputa üle mandlilaastudega.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit.

6. Lase pirukatel jahtuda, mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist lase seista toatemperatuuril ja küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke