Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Väikesed rabarberipirukad

Argitoidud

Väikesed rabarberipirukad

Pille Enden Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väikesi pirukaid on eriti hea külma panna. Magusad kuivatatud puuviljad tasakaalustavad rabarberi hapukust.

üle 60 min

25 min + 50–60 min ahjus

Retsept
portsjonile
500 g Muretainas
1.5 dl Pruun suhkur
200 g Kuivatatud aprikoos
1 sl Maisitärklis
2 sl Piim
1 sl Suhkur
700 g Rabarber
2.5 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
2 sl Vesi
1. Koori rabarberid ja lõika 2 cm juppideks. Pane ahjuvormi ja sega 2,5 dl suhkruga. Lisa vanillikauna seemned ja vesi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit, vahepeal segades. Võta ahjust ja nõruta sõelal.

2. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest 12 ketast, läbimõõduga u 8 cm. Tõsta need muffinipesadesse.

3. Sega nõrutatud rabarberid, pruun suhkur ja hakitud aprikoosid. Jaga tainale. Lõika ülejäänud tainast katted ja pane pirukatele. Suru ääred kokku. Määri pealt piimaga ja riputa peale suhkrut.

4. Tee igasse kattesse sisselõige. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

5. Jahuta, mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist jahuta toatemperatuurini ja küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes