Argitoidud

Väikesed rabarberipirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Pille Enden
Väikesi pirukaid on eriti hea külma panna. Magusad kuivatatud puuviljad tasakaalustavad rabarberi hapukust.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 min + 50–60 min ahjus

Kogus: 12 portsjonit
1. Koori rabarberid ja lõika 2 cm juppideks. Pane ahjuvormi ja sega 2,5 dl suhkruga. Lisa vanillikauna seemned ja vesi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit, vahepeal segades. Võta ahjust ja nõruta sõelal.

2. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest 12 ketast, läbimõõduga u 8 cm. Tõsta need muffinipesadesse.

3. Sega nõrutatud rabarberid, pruun suhkur ja hakitud aprikoosid. Jaga tainale. Lõika ülejäänud tainast katted ja pane pirukatele. Suru ääred kokku. Määri pealt piimaga ja riputa peale suhkrut.

4. Tee igasse kattesse sisselõige. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

5. Jahuta, mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist jahuta toatemperatuurini ja küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa