Argitoidud

Viira talu tatraleib

Keskmine hinne: 3.65 Allikas: Tatratoidud Autor: Nelly Vahtramaa
Viira talus Valgamaal on seda tatraleiba juba palju aastaid küpsetatud ja retsepti selle käigus täiustatud. Leib on pärmita ja gluteenivaba. Sobib kasutada nagu tavalist saia või leiba. Ahjus ülekuumutamisel saab sellest valmistada tervislikke kuivikuid. Maitseb hästi hummusega. Kogus 2 pätsi.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vispelda omavahel munad, sool, mesi, oliiviõli ja keefir.

2. Mõõda kaussi kuivained: jahu, kurkum ja küpsetuspulber. Lisa päevalille- ja linaseemned.

3. Sega mõlemad segud kokku.

4. Määri leivavormid (neljakandilised keeksivormid) oliiviõliga ja vala sisse tainas. Küpseta eelsoojendatud 210‒220-kraadises ahjus 35‒50 minutit või kuni leivad on küpsed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siksu 01.dets 2016 13:56
Hää retsept! Minu põhiline leivategu ongi nüüdsest seesama tatraleib :)
Triinu 01.veeb 2016 19:44
Meie pere lemmik leib. Lisan hulka sinki ja sibulat. Super!
1