Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Viira talu tatraleib

Argitoidud

Viira talu tatraleib

Nelly Vahtramaa Tatratoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Viira talus Valgamaal on seda tatraleiba juba palju aastaid küpsetatud ja retsepti selle käigus täiustatud. Leib on pärmita ja gluteenivaba. Sobib kasutada nagu tavalist saia või leiba. Ahjus ülekuumutamisel saab sellest valmistada tervislikke kuivikuid. Maitseb hästi hummusega. Kogus 2 pätsi.

üle 60 min

Retsept
3 tk Muna
1 dl Oliiviõli (külmpressitud)
3 dl Hapupiim (keefir)
1 sl (kuhjaga) Mesi
1.5 tl Sool
5.25 dl Toortatrajahu
50 g Päevalilleseemned
50 g Linaseemned
0.75 tl Kurkum
1 sl Küpsetuspulber
1. Vispelda omavahel munad, sool, mesi, oliiviõli ja keefir.

2. Mõõda kaussi kuivained: jahu, kurkum ja küpsetuspulber. Lisa päevalille- ja linaseemned.

3. Sega mõlemad segud kokku.

4. Määri leivavormid (neljakandilised keeksivormid) oliiviõliga ja vala sisse tainas. Küpseta eelsoojendatud 210‒220-kraadises ahjus 35‒50 minutit või kuni leivad on küpsed.

KOMMENTAARID

Siksu 01.dets 2016 13:56
Hää retsept! Minu põhiline leivategu ongi nüüdsest seesama tatraleib :)
Triinu 01.veeb 2016 19:44
Meie pere lemmik leib. Lisan hulka sinki ja sibulat. Super!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes