Argitoidud

Arturi plov

Keskmine hinne: 4.46 Allikas: Oma Maitse Autor: Artur Suits
Plovil on ajaloos olnud pulmaaja pidutoidu roll.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Tükelda sibul poolratasteks ja porgandist lõika peened pikad ribad – julienne. Kuumuta pannil õli ning prae sibul läbi. Tükelda abaliha suupärasteks tükkideks ja pruunista koos ribidega õlis suuremas potis, milles kavatsed kogu plovi valmis teha. Võimalusel eelista malmpotti.

2. Lisa lihale uhmerdatud pipraterad ja koriandriseemned, barbariss, peo vahel peenemaks hõõrutud vürtsköömned, sool ja soovi korral tšilli. Sega vürtsid lihaga läbi ning tõsta juurde praetud sibul. Alanda veidi kuumust.

3. Suru liha ja sibulasegu sisse küüslaugupead. Koorida ei ole küüslauku vaja. Kui sibul ja liha on koos vürtsidega kergelt läbi hautatud, lisa peale kiht porgandit.

4. Pese riis läbi ja laota ühtlase kihina porganditele. Vala kuum puljong või vesi roale. Hauta keskmisel temperatuuril algul paarkümmend minutit kaane all ja siis hästi vaiksel kuumusel veel 10–20 minutit. Kaant ära vahepeal paota ja segada ei ole ka vaja.

5. Kui riis on parajalt pehme ja vedelikku enam põhjas ei ole, on plov valmis. Nüüd sega plov läbi ja timmi soolasust. Serveerides tõsta peale ohtralt värsket koriandrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ave 30.sept 2014 14:56
Just proovisin seda retsepti umbes täpselt poole väiksemate kogustega, siis mahtus kõik ilusasti hautiste jaoks mõeldud keraamilisse potti ära. Valmistusaeg oli ka OK. Panin sisse 2 tšillipipart ja pikateralise riisi asemel kasutasin pruuni riisi, söödi ja kiideti.
Siiri 29.sept 2014 10:05
Vaadates retsepti ja valmistusaega, tundub kõik ebaloogiline. 1 kg riisi ja 1,5 l puljongit ? Valmistusaeg on heal juhul ainult ettevalmistusaeg. Ja koguseid vaadates võiks lisada ka, kui suur peaks olema see malmpott, mille sisse see kõik ära mahub.
1