Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Aita vürtsikas brokoli-püreesupp

Argitoidud

Aita vürtsikas brokoli-püreesupp

Aita Kivi Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ma ise ei tee enamasti retsepti järgi süüa, vaid usaldan oma mälu, kogemusi ja tundeid. Seega saab ka sama roa maitse iga kord natuke erinev. See supp on minu pere selle kevade lemmikuid.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 suur pea Brokoli
1 tk Lillkapsas (väike)
4 tk Varsseller
Juurseller
4 cm jupp Ingver
5 küünt Küüslauk
150 g Sulatatud juust
Roheline salat (rukola, spinat vm)
Roosa kristallsool (värskelt jahvatatud)
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sidrunpipar
Till
Petersell
Kanepiõli või seesamiõli
Röstitud kõrvitsaseemned või värsked mungoaidandid
Parmesan
1. Keedan umbes kolmveerand liitris vees (puljongit ma ei kasuta, puljongikuubikutest rääkimata) poolpehmeks brokoli, lillkapsa, vars- ja juurselleri.

2. Vahetult enne püreestamist lisan hakitud küüslaugu, ingveri, sulatatud juustu, maitseaineid, sortsu õli ja peotäie rukolat, spinatit või muud salatit (maitse tuleb salatist olenevalt täiesti erinev), samuti osa petersellist ja tillist.

3. Supp ongi kohe söömiseks valmis – segan sinna veel vaid veidi riivitud Parmesani, peale puistan maitserohelist, seemneid, idusid... Kõrvale näiteks röstitud porgandi-Saib, millel on katteks pisut pehmet avokaadot ning peale piserdatud sidrunit ja puistatud roosa soola helbeid ja pipart. Järgmiseks päevaks jäänud kogusel lasen korraks keema tõusta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke