Argitoidud

Liisu kilu-kartulivorm

Keskmine hinne: 1.83 Allikas: Eesti Naine Autor: Liis Auväärt
Kõige lihtsam vorm! Teen seda sageli, sest need koostisained on külmkapis ikka olemas. Pealegi meenutab see toit mulle Saaremaad – eriti minu ema, kellelt selle retsepti sain.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori kartulid ja viiluta õhukeselt. Haki sibul ja till peeneks. Võta 24 cm läbimõõduga madal ahjuvorm ja määri võiga.

2. Lapi esimene kiht kartuleid, peale paar tera soola, järgmisena üks pakk kilufileesid, kolmandaks sibulat-tilli.

3. Kaks sellist ringi saad ära teha, viimaseks kihiks lao veel kartuleid. Soolaga ole ettevaatlik, sest kala on ju niigi soolane.

4. Siis klopi kruusis lahti munad ja lisa törts hapukoort. Sipsa natuke soola ka sisse ja kalla vorm sellega üle. Kalluta ettevaatlikult, et vedelik ikka kihtide vahele voolaks. Küpseta ahjus 195 kraadi juures 45–50 minutit, kuni kartul läbi küpseb. Seda tuleb tikuga proovida.

5. Riputa peale riivjuustu, küpseta veel 5–10 minutit, kuni juust sulab. Lase pärast ahjust võtmist vormis väheke seista. Juurde paku paar lusikatäit hapukoore-sibulaladva kastet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa