Argitoidud

Quiche spinati, feta ja Gruyère juustuga

Keskmine hinne: 4.44 Allikas: Toidutare Autor: Triin Sander
Valmista üks suurem või mitu pisikest pirukat, sealjuures sobib see soojendamiseks järgmisel päeval ja maitseb mõnusalt ka külmana. 
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Haki jahu, suhkur, sool ja või noa või köögikombainiga, kuni segu meenutab puru. Piserda seda külma veega ja sega läbi.

2. Vormi tainas palliks ja suru lamedamaks kettaks. Jäta vähemalt tunniks külmkappi seisma.

3. Võta tainas kapist, aseta kahe küpsetuspaberilehe vahele ja rulli 25 cm kettaks. Tõsta ettevaatlikult tainarulli abiga võitatud 22 cm läbimõõduga pirukavormi, vajuta kergelt põhja ja seinte külge, trimmi üle ääre ulatuv tainas noa või tainalõikuriga. Pirukas ei vaja eelküpsetamist.

4. Haki sibul ja kuumuta 1sl võis, kuni see muutub klaasjaks. Lisa spinat, kui korraga ei mahu, siis jaokaupa. Spinat kaotab oma mahtu kuumutades kiiresti. Kuumuta 2-3 minutit, vala siis sõelale ja pressi puulusikaga üleliigne vedelik välja. Värskest spinatist kuigi palju vedelikku ei eraldu.

5. Tõsta spinatisegu taignale, laota peale juust.

6. Klopi lahti munad, lisa koor, sool, muskaat ja pipar, vala spinati-juustusegule ja aseta ahju keskmisele siinile. Küpseta 55-60 minutit.


HEA TEADA!
* Spinati asemel kasuta naati, võilillelehti või muud umbrohtu.

* Gruyere juustu saab edukalt asendada mõne muu tugevamaitselise juustuga.

* Väike salanipp kiireks pirukavalmistamiseks on valmis muretainas. Antud retsepti võib edukalt kahekordistada, küpsetada suuremas vormis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
snuuups 27.mai 2014 09:46
tuleb teha
1