Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rassolnik tatratangu ja kalaga

Argitoidud

Rassolnik tatratangu ja kalaga

Lia Virkus Tatratoidud. Pilafist šokolaadini
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tatratang teeb lihtsa kalasupi mõnusalt tummiseks. Maitsvaim saab supp siiast või lõhest-forellist, aga on hea ka ahvena või mõne muu valge kalaga. Parim on supp supikogust keedetud puljongiga, värske kalafilee lisa tükeldatuna alles kõige lõpus.

40-60 min

Retsept
portsjonile
Kala supikogu või
500 g Meelepärane kala
1.5 l Vesi
3 tera Must pipar
2 tera Vürts
2 lehte Loorber
1 dl Toortatratang
1 tk Sibul
2 tk Porgand
4 tk Kartul
4 tk Marineeritud kurk
1 dl Kurgimarinaad
SERVEERIMISEKS
Maitseroheline (petersell, till)
Hapukoor
1. Pane vesi, pipar, koorimata sibul (eemalda vaid pealmine koorekiht), vürts ja loorber potti ning lisa supikogu. Keeda puljong valmis (kulub umbes 20 minutit). Võta kala puljongist välja ja kurna leem.

2. Pane kurnatud leem uuesti tulele. Lisa tangud ja tükeldatud porgandid ning keeda 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks (10 minutit). Seejärel lisa tükeldatud kurgid ja kala ning keeda suppi veel 2‒3 minutit, kuni liha ja kartul-porgand on pehmed.

3. Maitsesta lõplikult kurgimarinaadi ja vajadusel soola-pipraga. Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool