Argitoidud

Kukeseenepirukas porgandipõhjal

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Kui metsa või turuletile ilmuvad kukeseened, valmista neist maitsev pirukas. Soovi korral võid porgandipüree asemel kasutada tainas ka kartuli-, selleri- või pastinaagipüreed. Kogus 16 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 35 minutit ahjus

1. Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma.

2. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma.

3. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas suurema ahjuvormi
(36 x 28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

4. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 minutit või
kuni pirukas on kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kata 12.sept 2015 10:45
Väga mõnus pirukas, teen juba mitu aastat selle retsepti järgi. Veel maitsvam saab kui praadida täidise sisse ka natuke peekonitükikesi.
1