Argitoidud

Allikkersi-juustupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Mätsi tainas kõigist ainetest palliks. Mähi kilesse ja jäta külmikusse pooleks kuni tunniks ajaks ootama.

2. Sega toorjuust lahtiklopitud munadega, lisa vahukoor, sool, pipar, värskelt riivitud muskaatpähkel ja sinep. Vispelda kõik ühtlaseks.

3. Rulli tainas jahusel laual kettaks. Pane lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja määri seinad pehme võiga. Tõsta tainaketas sisse ja suru servad justkui võiga liimitult vastu vormi seina.

4. Lõika lopsaka ürt-allikkersi lehed ja varred vormi põhja. Äralõigatud pealsetega taim istuta õue, nagu Urmas Laansoo oma artiklis soovitab. Seejärel vala toorjuustumunasegu ürt-allikkersile ja vajuta vedelikust välja turritavad lehekesed tagasi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Keera kuumus seejärel 185 kraadini ja küpseta veel 10 minutit.

5. Pärast ahjust võtmist lase natukene aega jahtuda ja vormil piruka küljest lahti lüüa. Serveeri suure mungalille uhkete õite ja salatkressi pisikeste lehekestega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa