Argitoidud

Suvikõrvitsa-carbonara

Keskmine hinne: 4.48 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Carbonara on klassikaline pastakaste koore, peekoni ja Parmesaniga. Siinsele variandile on lisatud ohtralt ka suvikõrvitsat, mis teeb roa veelgi maitsvamaks. Kasuta kindlasti värsket tüümiani, siis on tulemus eriti hea.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Keeda penne rohkes soolakas vees al dente.

2. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks (suuremad veel kord pooleks) ja siis seibideks.

3. Sega munakollased kahvli abil kokku koore ja poole koguse riivitud Parmesaniga. Maitsesta soola ja pipraga, jäta ootele.

4. Ribasta peekon ja prae suurel kõrgete äärtega pannil krõbedaks. Lisa pannile suvikõrvits ning jahvata peale musta pipart. Puista üle hakitud tüümianiga. Kuumuta, kuni suvikõrvits on kuldpruun.

5. Nõruta penne, säilitades pisut keeduvedelikku. Vala penne kohe suvikõrvitsa juurde, lisa veidi keeduleent ja sega läbi. Lisa ka muna-koore-juustusegu, tõsta pliidilt.

6. Sega roog korralikult läbi ja puista peale ülejäänud Parmesan (vajadusel lisa veel keeduvett). Maitsesta tarvidusel täiendavalt soola pipraga ning serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
j 09.juuni 2015 19:46
Mega maitsev!
k 04.aug 2014 11:42
Suurepärane! Eriti mahlane tuleb, kui panna terve väike pakk rõõska koort.
1