Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kapsa-porgandipirukas

Argitoidud

Kapsa-porgandipirukas

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kohupiima-muretaina ja kapsa-porganditäidisega mahlane pirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Sobib peolauale, samuti argiõhtul tee või kohvi kõrvale.

40-60 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
250 g Või
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
250 g Kohupiim
Sool
TÄIDIS
1.5 kg Kapsas
500 g Porgand
3 sl Või
8 dl Vesi
1 sl Sool
1 sl Veiniäädikas
2 sl Fariinsuhkur
1.5 dl Hapukoor (paks)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
1. Sega taina tarvis pehme või, jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks tainaks. Keera toidukilesse ning lase vähemalt 1 tund külmas seista.

2. Lõika kapsas peenteks ribadeks. Riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista kapsas ja porgand poti põhjas võis, kalla siis peale vesi ja keeda pehmeks.

3. Nõruta köögiviljad, maitsesta soola, äädika ja fariinsuhkruga. Lase jahtuda ning sega hulka hapukoor.

4. Eralda tainast üks neljandik ja rulli mõlemad tükid 0,5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta suurem tainaleht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata kapsa-porgandiseguga nii, et äärtest jääb 3 cm vabaks. Tõsta ääred täidise peale ja määri veega. Kata väiksema tainalehega ning vajuta servad tihedalt kinni.

5. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 225° juures 25–30 minutit.

KOMMENTAARID

Triin 31.juuli 2014 16:59
Supermaitsev pirukas! Maitses isegi senisest suurest lemmikust kapsapirukast enam, oli veidi mahedam. Tainas on ülihea, see rullimine on natuke paha, aga saab ka tehtud! Ja kapsa-porgandi ettevalmistamine võtab ka aega veidi, kuid tasub end tublisti ära. Tõesti, suurepäraselt õnnestunud kooslus! Aitäh!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool