Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Toorsupp küpsetest köögiviljadest

Argitoidud

Toorsupp küpsetest köögiviljadest

Tiina Lebane Külmad soolased ja magusad suvesupid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristi Metsa
Suurepärane kesksuvine supp saab kõige parem, kui kasutad hästi küpseid köögivilju. Pudrunuiaga tampimine toob neist mahla välja ning jätab supi samas parajalt tükiliseks. Ära paku suppi külmkapikülmana, vaid pigem toasoojana, siis jääb alles ka küpsete köögiviljade võrratu aroom.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Tomat (hästi küpsed)
1 tk Punane sibul (väike)
0.5 tk Pikk kurk
1 tk Punane paprika
1 küüs Küüslauk
2 sl Extra virgin oliiviõli
1 sl Palsamiäädikas
1 tl Sool
Cayenne'i pipar
2 dl Vesi
2 tk Avokaado
0.5 tl Köömen (soovi korral)
1. Kõigepealt valmista ette köögiviljad: poolita tomatid ja eemalda südamik, koori sibul, kurk ja küüslauk, puhasta paprika seemnetest.

2. Tõsta kõik koostisosad, välja arvatud vesi ja avokaadod, suuremasse lameda põhjaga kaussi ja tambi pudrunuiaga korralikult läbi. Lisa nüüd ka vesi. Supp peab jääma kergelt tükiline.

3. Pane supp tunniks külmkappi kaanega kaetud anumasse maitsestuma. Kui hoiad suppi külmas kauem, lase sel enne söömist vähemalt 30 minutit toasoojas seista.

4. Lõika avokaadode viljaliha tükikesteks, sega supi sisse ja serveeri. Lisandiks sobib hästi küüslauguvõiga kaetud ciabatta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes