Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Maasika-apelsinisupp Kreeka jogurtiga

Argitoidud

Maasika-apelsinisupp Kreeka jogurtiga

Tiina Lebane Külmas soolased ja magusad suvesupid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristi Metsa
Hea, et Eestimaal kestab maasikaaeg mitu nädalat, sest sellest puhaste maitsetega lihtsast supist ei saa vist kunagi isu täis. Maasikad võid maitsestuma panna juba eelmisel õhtul ja järgmisel päeval jääb üle supp sõna otseses mõttes vaid kokku segada!

üle 60 min

10 minutit + 1‒2 tundi maasikate maitsestumiseks ja jahutamiseks

Retsept
portsjonile
600 g Maasikad
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Tšillipulber
3 sl Suhkur
2 sl Suhkur
6 dl Kreeka jogurt 10%
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
2 peotäit lehti Piparmünt
1 dl Rõõsk koor (soovi korral) 35%
1. Puhasta maasikad, lõika õhukesteks viiludeks ja pigista peale sidrunimahl. Lisa 3 sl suhkrut ja tšillipulber, sega läbi ning lase 1‒2 tundi külmkapis maitsestuda.

2. Klopi jogurt kausis 2 sl suhkruga läbi. Lisa värske apelsinimahl ja hakitud piparmündilehed ning tõsta külmkappi.

3. Serveerimisel pane anuma põhja marineeritud maasikad ja vala üle apelsinijogurtiga. Tõsta kaunistuseks peale värskeid maasikaid ja piparmündilehti, soovi korral ka lusikatäis vahukoort.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke