Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsasupp juustuga

Argitoidud

Lillkapsasupp juustuga

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kreemjas lillkapsasupp saab särtsu sidrunist, maitset muskaadist ja toekust juustust. Soola lisada pole vaja, kuna kanapuljong ja parmesan annavad piisavalt soolasust. Parmesani asemel võib kasutada mõnd muud juustu, näiteks oma lemmikjuustu riivitult või hoopis sulatatud juustu.

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Lillkapsas (suur)
900 ml Kanapuljong
100 ml Rõõsk koor 35%
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
1 dl Riivitud parmesan
Tüümian või petersell (värske)
Must pipar
1. Tükelda lillkapsas ja keeda 800 ml kanapuljongis pehmeks.

2. Püreesta. Lase püree uuesti keema ja lisa koor, sidrunimahl ning muskaat. Sega läbi, tõsta tulelt.

3. Vajadusel reguleeri supi paksust järelejäänud puljongiga.

4. Sega kuuma supi sisse riivitud parmesan.

5. Serveerides puista supitaldrikusse hakitud peterselli- või tüümianilehti, raputa peale veel riivitud parmesani ja jahvata värsket musta pipart.

KOMMENTAARID

Punkel 19.juuli 2015 19:16
See 0,5 sidruni mahl on natukene palju. Ilmsetl sobiks 1/4 küll.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes