Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Röstitud Türgi oad

Argitoidud

Röstitud Türgi oad

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Röstitud Türgi oad pakuvad maitsvat vaheldust keedetud ubadele. Oad ei jää nii pehmed kui keetes, aga röstitud ubade võlu selles peitubki, et nad kergelt krõmpsuvad. Söö iseseisva roana või lisandina kalaroogadele.

40-60 min

Retsept
1 tk Küüslaugupea
100 g Toorsuitsupeekon (viilud)
2 sl Oliiviõli
1 tl Sool
500 g Türgi oad
1. Puhasta oad otstest ja kiududest (kui neid on).

2. Eralda küüslauguküüned, koori need.

3. Lõika peekon ribadeks.

4. Tõsta kõik ahjuvormi, sega läbi.

5. Küpseta 210kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni oad on pehmenenud, aga veel kergelt krõmpsud. Vajadusel kata vorm küpsemise lõpuosas fooliumiga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool