Argitoidud

Köögiviljalasanje

Keskmine hinne: 2.03 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Ärge laske end heidutada hirmpikast retseptist, valmis roog on iga kulutatud minutit väärt. Lasanje on laste eriline lemmik! Ja väikesed köögiviljapõlgurid ei märkagi, et tavapärase hakkliha asemel on pastaplaatide vahele peidetud hoopis vitamiinirikkam kraam.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Puhasta ja viiluta köögiviljad, laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajadusel kasuta viilude äramahutamiseks kahte ahjuplaati.

2. Nirista peale õli ja puista veidi soola. Sega kätega, et köögiviljad oleksid ühtlaselt õlised.

3. Rösti 200 kraadi juures 15 minutit.

4. Tomatikastmeks kuumuta pannil või ja õli. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta need läbipaistvaks. Vala hulka purustatud tomatid koos vedelikuga ja tomatipasta. Maitsesta suhkru, soola ja musta pipraga. Keeda vaiksel tulel 15 minutit.

5. Bešamellkastmeks sulata kastrulis või, lisa nisujahu. Sega jahu ja sulavõi kastmevispliga ühtlaseks, vala peale 1/3 piimast. Kuumuta pidevalt kastmevispliga segades keemiseni. Potis peab olema täiesti ühtlane kreem. Lisa ülejäänud piim, sega ja lase keema. Keeda 10 minutit ja maitsesta soolaga.

6. Lao lasanje kokku. Tõsta neljakandilisse, u 25 x 30 cm ahjuvormi kaks kulbitäit bešamellkastet. Kata lasanjeplaatidega. Tõsta plaatidele kaks kulbitäit bešamellkastet ja üks kiht köögivilju. Need kata kahe kulbitäie tomatikastmega. Pudista tomatikastmele 60 g mozzarellat. Kata plaatidega. Tõsta plaatidele taas kaks kulbitäit bešamelli, sellele kiht köögivilju, kaks kulbitäit tomatikastet ja sellele 60 g mozzarellat. Kata plaatidega ja tõsta neile kaks kulbitäit bešamellkastet. Kastmele laota viimane kiht köögivilju, neile vala veel järelejäänud bešamellkaste. Kõige peale pudista 125 g mozzarellat ja riivitud parmesan.

7. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

8. Lase pärast ahjust võtmist ja enne lahtilõikamist 15 minutit taheneda. Kaunista basiilikuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 24.juuli 2015 11:20
Hinnet saab panna nii, et vajutate MINU HINNE juures 5 kollast tärni, siis läheb teie hinna keskmise arvutamises arvesse.
Lea 24.juuli 2015 00:19
Tahaksin panna oma hinde 5, aga kuidas hindepanemine käib, ei saa aru?!
Lea 24.juuli 2015 00:17
Ülihea asi tuli! Soovitan kõigile!
Liis 21.aug 2014 23:31
Mõtlesin, et prooviks seda köögiviljalasanjet, kuigi mõningate muudatustega, sest kasutasin aiamaa saadusi. Lõpp-tulemus tuli väga hea ning kindlasti proovin seda millalgi uuesti :)
Olar Kärner 12.aug 2014 14:38
maitsev tundub
1