Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Norrapärased kalvadoseõunad

Argitoidud

Norrapärased kalvadoseõunad

Lia Virkus Õunatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See hõrk magustoiduretsept pärineb Norrast. Serveeri desserti portsjonvormides või ühte suurde kaussi laotuna külmkapikülmana

üle 60 min

valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund külmas

Retsept
portsjonile
4 tk Õun (hapukad, suured)
2 sl Või
4 sl Vesi
2 sl Kalvados või brändi
2 sl Mesi
0.5 tl Kaneel
SERVEERIMISEKS
2.5 dl Saiapuru
2 sl Suhkur
2 tl Kaneel
2 dl Rõõsk koor 35%
1. Koori õunad, eemalda seemned ja südamikud ning lõika õunad kuubikuteks.

2. Sulata pannil või, lisa õunakuubikud ja hauta 2 minutit.

3. Lisa vesi, kalvados, mesi ja kaneel. Kuumuta mõned minutid, kuni õunad pehmenevad, kuid ei muutu püreeks.

4. Lase jahtuda toatemperatuurile ja tõsta siis külmkappi.

5. Jätka magustoidu valmistamist, kui õunad on külmkapikülmad.

6. Mõõda saiapuru, kaneel ja suhkur pannile ning kuumuta mõni minut kuival pannil segades.

7. Vahusta koor.

8. Jaga õunad, vahukoor ja saiapuru vaheldumisi klaasidesse-purkidesse.

9. Hoia enne serveerimist tund aega külmas, et maitsed tugevneksid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes