Argitoidud

Norrapärased kalvadoseõunad

Keskmine hinne: 2.94 Allikas: Õunatoidud Autor: Lia Virkus
See hõrk magustoiduretsept pärineb Norrast. Serveeri desserti portsjonvormides või ühte suurde kaussi laotuna külmkapikülmana
Valmistusaeg: üle 60 min

valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund külmas

Kogus: 2 portsjonit
1. Koori õunad, eemalda seemned ja südamikud ning lõika õunad kuubikuteks.

2. Sulata pannil või, lisa õunakuubikud ja hauta 2 minutit.

3. Lisa vesi, kalvados, mesi ja kaneel. Kuumuta mõned minutid, kuni õunad pehmenevad, kuid ei muutu püreeks.

4. Lase jahtuda toatemperatuurile ja tõsta siis külmkappi.

5. Jätka magustoidu valmistamist, kui õunad on külmkapikülmad.

6. Mõõda saiapuru, kaneel ja suhkur pannile ning kuumuta mõni minut kuival pannil segades.

7. Vahusta koor.

8. Jaga õunad, vahukoor ja saiapuru vaheldumisi klaasidesse-purkidesse.

9. Hoia enne serveerimist tund aega külmas, et maitsed tugevneksid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa