Argitoidud

Kana-klimbisupp

Keskmine hinne: 3.98 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Klimpidega kanasupp on lihtne argitoit, mis meeldib ka lastele, sest kõik koostisosad on teada-tuntud.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane kana külma veega potti ja tulele. Keeda tasasel tulel 30 minutit ja riisu vaht.

2. Kuumuta tükeldatud sibul ja porgandid pannil võis või õlis, lisa koos kooritud-viilutatud kartulitega leeme sisse.

3. Keeda, kuni kana on pehme. Tõsta kana puljongist, eralda koivad ja rinnaliha ning kasuta neid soovi korral mõne muu roa juures.

4. Eemalda ülejäänud liha, tükelda ja jäta ootele.

5. Klimbitaina valmistamiseks hõõru toasoe või pehmeks.

6. Klopi juurde muna ja vedelik, maitsesta soola-suhkruga. Sega juurde jahu. Vormi kahe märja teelusikaga tainast
väikesed klimbid, pane supi sisse.

7. Keeda, kuni need paisuvad ja tõusevad pinnale.

8. Lisa ka kanaliha ja maitsesta. Serveeri suppi koos maitserohelise ja soovi korral ka hapukoorega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nele 19.mai 2016 15:59
Väga lihtne ja maitsev. :)
Siiri Kirikal 08.okt 2014 19:04
Tegin just praegu klimbitaina läbi ja parandasin siin retseptis jahu koguse õigeks. Nüüd said need tõesti sellised nagu peab :)
ivar 04.okt 2014 11:36
Klimbid jäävad selliselt täitsa lödid. Vedelikku klinbitaignas tuleks vähendada poole võrra. Siis tuleb hää.
Merl 09.sept 2014 11:10
Väga hea
1