Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-kaalikavorm mädarõikaga

Argitoidud

Kartuli-kaalikavorm mädarõikaga

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koorene vorm on maitsev niisamagi, kuid sobib hästi ka lisandiks. Vormi võid algul küpsetada ka koos lihaga ning kui liha on ahjust välja võetud, siis kuumust suurendada ja edasi küpsetada.

üle 60 min

20 minutit + 60–65 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
4 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Piim
2 küünt Küüslauk
4 sl Mädarõigas
500 g Kartul
500 g Kaalikas
Sool
1. Mõõda koor, piim, purustatud küüslauk ja mädarõigas suurde kastrulisse, maitsesta soolaga ning kuumuta keemiseni.

2. Koori kartulid ja kaalikas ning lõika hästi õhukesteks viiludeks. Tõsta potti, sega läbi, et viilud kokku ei kleepuks, ja keeda 10 minutit. Vala kõik ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

3. Suurenda kuumus 220 kraadini ja küpseta veel 30–35 minutit. Kui vorm kipub pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga.

HEA TEADA!
Kaalikas säilib C-vitamiin edukalt ka kuumutamisel ja oma C-vitamiini rohkuse säilitab see kevadeni. Kaalikale omase mõrkja maitse annab sinepiõli.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree