Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Oakotlet veisehakklihaga

Argitoidud

Oakotlet veisehakklihaga

Valga Põhikool Söögivahetund
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Veisehakkliha
500 g Keedetud põldoad (u 200 g keetmata ube)
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Keskmine kartul
1 tk Muna
1 spl Täisterajahu
Vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
Täisterajahu (paneerimiseks)
1. Pane kuivatatud oad 24 tunniks vette likku.

2. Vaheta leotusvesi puhta vee vastu (1 osa ube, 2 osa vett) ja keeda ube väiksel tulel 2–3 tundi, kuni need on täiesti pehmed. Keetmise lõpus lisa sool.

3. Koori ja haki sibulad ning küüslauk, prae pannil väheses õlis klaasjaks. Keeda kooritud kartulid pehmeks ja riivi.

4. Aja keedetud oad läbi hakklihamasina või töötle purustajas ühtlaseks massiks.

5. Lisa oamassile toores muna, 1 sl jahu, hakkliha, riivitud kartul, praetud sibul ja küüslauk.

6. Sega läbi, maitsesta soola, pipra ja Vahemere ürdiseguga.

7. Vormi kotletid, paneeri neid täisterajahus ja prae pannil õlis.

Serveeri kartulite ja värske salatiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke