Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Provence’i muskaatkõrvitsasupp

Argitoidud

Provence’i muskaatkõrvitsasupp

Eia Uus Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel

40-60 min

Retsept
portsjonile
700 g Kõrvits (seemneteta 500 g)
1 spl Oliiviõli
3 tk Suitsupeekoni viil
0.5 tl Riivitud muskaatpähklid
0.5 tl Kaneel
1 dl Kohvikoor
Meresool
Värskelt jahvatatud must pipar
Hapukoor (serveerimiseks)
Värske koriander (soovi korral)
1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini.

2. Lõika kõrvits 6–8 tükiks, eemalda seemnetega osa. Koore võid heaga külge jätta, muskaatkõrvitsa puhul muutub see küpsedes täitsa pehmeks ja seguneb suppi, annab hea maitse.

3. Pane tükid ahjuvormi sentimeetrisügavusse vette ja piserda oliiviõliga.

4. Küpseta, kuni kõik on pehme – umbes 45 minutit.

5. Prae väikeseks lõigatud suitsupeekon pannil. Pärast võid asetada majapidamispaberile nõrguma.

6. Tõsta kõrvitsatükid suurde potti ja kata kuuma veega (umbes 5 dl). Lisa vürtsid ja purusta saumikseriga.

7. Lisa kohvikoor, maitsesta soolaga, soojenda suppi, kuid ära keema lase.

8. Serveeri kuumana, soovi korral hapukooresilma ning lusikatäie praetud suitsupeekoniga, paari pöördega pipraveskist ja suti koriandriga.

KOMMENTAARID

Lo 04.jaan 2015 18:34
Eia Uus elas 3 kuud Prantsusmaal ja juba on asjatundja :D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes