Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lõhelasanje rohke fenkoliga

Argitoidud

Lõhelasanje rohke fenkoliga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pisut pikemat köögitoimetamist vajav roog tuleb kerge ja lahe ning sobib hästi külaliste kostitamiseks. Enne serveerimist lase lasanjel vähemalt 10 minutit ootel olla, sest siis saad lõikamisega paremini hakkama.

40-60 min

Retsept
500 g Lõhe või muu sobiv kala
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
350 g Mozzarella
12 tk Lasanjeplaat
Parmesan
AEDVILJAKASTE
600 g Fenkol
6 tk Tomat
1 tk Mugulsibul
Sidrunimahl või valge vein
Sool
Suhkur
VALGE KASTE
25 g Või
1 spl Nisujahu
2.5 dl Rõõsk koor 35% või piim
Sool
Must pipar
1. Lõika nahata lõhefileest 1 cm paksused viilud ning maitsesta need peenelt riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Viiluta või riivi mozzarella.

2. Lõika fenkoliveerandikest viilud. Koori tomatid ning tükelda viljaliha, seemneid pole vaja eemaldada. Kuumuta hakitud sibulat pannil pehmenemiseni, lisa fenkol. Kui need on poolpehmed, pane juurde ka tükeldatud tomatid. Maitsesta ning keeda parajalt vedelaks kastmeks.

3. Valge kastme jaoks kuumuta või sees mõnedsekundid jahu, lisa segamise ajal vedelik ning keeda parajalt katvaks kastmeks. Maitsesta.

4. Tõsta lasanjevormi põhjale aedviljakastet, suru peale lasanjeplaadid ning kata lõheviiludega. Lõhe peale aseta mozzarella ning siis uued lasanjeplaadid. Kata aedviljakastme, järjekordse kihi kala ja juustu ning lasanjeplaatidega. Viimaseks jäta valge kaste.


5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Vahetult enne valmimist puista peale parmesani ning küpseta grillelemendi all pind kuldseks. Serveeri pisut jahtunult.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes