Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pastavorm lillkapsaga

Argitoidud

Pastavorm lillkapsaga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võid seda rooga teha aeglaselt – lasanjeplaatidega – või kiiremalt ehk eelnevalt valmis keedetud pastaga. Suitsujuustu asemel tasub proovida ka mõnd teist sorti.

40-60 min

Retsept
portsjonile
6 tk Lasanjeplaat
Sool
KASTE
50 g Või
1 spl Nisujahu
3 dl Lillkapsa keeduvesi
250 g Sulatatud suitsujuust
Riivitud muskaatpähkel
1. Keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ning säilita keeduvesi kastme jaoks.

2. Sulata või pannil, lisa jahu ning kuumuta segades mõni minut. Vala siis segamist jätkates juurde keeduvesi ning keeda kaste tihedaks.

3. Lisa riivitud juust, sega ühtlaseks ning maitsesta meelepäraselt.

4. Aseta vormi põhjale lillkapsas, sellele lasanjeplaadid või pasta ning kata kastmega. Korda, kuni saad vormi täidetud.

5. Küpseta fooliumi või kaane all 180-kraadises ahjus, kuni lasanjeplaadid on pehmed. Seejärel võta kaas ära ja jätka küpsetamist 220-kraadises ahjus, kuni vorm on pinnalt pruunikas. Serveeri pisut jahtunult.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree