Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kõrvitsa-juustuvorm

Argitoidud

Kõrvitsa-juustuvorm

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev vormiroog kõrvitsast ja juustust. Valmista seda omaette kõhutäiteks või lisandiks kala-liharoa kõrvale.

40-60 min

Retsept
700 g Kõrvits
70 g Riivitud juust
1 spl Punaveiniäädikas
4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
0.5 dl Riivitud Parmesan
1. Eemalda kõrvitsast seemned ja tõsta kõrvitsatükk ahju 180 kraadi juurde 20 minutiks küpsema.

2. Võta välja ja sea ahju temperatuur 200 kraadi juurde. Eemalda ahjust võetud kõrvitsal koor ja lõika viljaliha õhukesteks viiludeks.

3. Kalla õli ja äädikasegu ahjuvormi. Laota sellele kõrvitsaviilud, maitsesta soola ja pipraga.

4. Laota peale riivjuustu ja jätka vaheldumisi ladumist, kuni pealmiseks kihiks jääb juust.

5. Riivi peale veel Parmesani ja küpseta ahjus 20–30 minutit, kuni küpsetis saab kauni värvi.

KOMMENTAARID

Marge 16.okt 2014 22:46
Väga maitsev. Järgneval korral teen kõrvitsast kuubikud, mis segan õli-äädika seguga, etThe veel mõnusam saaks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp