Argitoidud

Kõrvitsafalafelid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Taimetoidud kõigile Autor: PIlle Enden
Falafel on kikerhernestest või fava-ubadest valmistatud, õlis küpsetatud pall või pätsike. Tihti serveeritakse seda salati ja pita-leivaga.
Valmistusaeg: 40-60 min

25 minutit + 15 minutit külmkapis + 10-15 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika kõrvits umbes 1-sentimeetristeks viiludeks ja piserda peale õli. Rösti 220-kraadises ahjus 10–15 minutit või kuni kõrvits on pehme.

2. Võta ahjust, lase jahtuda ja eemalda koor.

3. Nõruta kikerherned. Mõõda kõik ained kombaini ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.

4. Vormi umbes 3-sentimeetrised pallid, veereta riivsaias ja pane vähemalt 15 minutiks külmkappi.

5. Salatiks riivi porgandid ja viiluta sibul, lisa õli ning sega hulka petersellilehed ja feta.

6. Prae falafel’e pannil õlis 3–4 minutit kummatki poolt. Serveeri salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa