Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hiinapärane küpsetatud riis

Argitoidud

Hiinapärane küpsetatud riis

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda on parim valmistada eelmisel päeval keedetud riisist – see kannatab küpsetamist paremini, sest pind on tugevam. Hiinapäraselt valmistatud riisi võib serveerida nii mitmesuguste kastmete kõrvale kui ka omaette roana – soovi korral võid siis hulka lisada ka väheke peekonit, kana või rohkem köögivilju.

kuni 20 min

Retsept
1 tk Sibul
1 tk Porgand
3 tk Roheline sibul (või 4 cm porrut)
Maapähkliõli praadimiseks
2 tk Muna
8 dl Keedetud riis (nt jasmiiniriis)
0.25 tl Jahvatatud ingver
Valge pipar
1 spl Hiina sojakaste
1 dl Külmutatud herned
2 spl Röstitud seesamiseemned
1. Koori ja haki sibul. Koori ka porgand ja lõika õhukesteks viiludeks, haki rohelised sibulad või porru jämedalt.

2. Kuumuta vokkpannil või mõnel muul suuremal pannil õli.

3. Pruunista sibul, lisa munad ja kohe ka riis, enne kui munad jõuavad hüübida. Maitsesta ingveri ja valge pipraga. Sega hulka ka sojakaste. Viimasena lisa porgandiviilud ja herned, küpseta veel mõned minutid.

4. Maitsesta vajadusel sojaga ja puista üle röstitud seesamiseemnetega.

KOMMENTAARID

Hannesh 29.juuli 2015 18:58
Panin ohtralt kõike, aga olude sunnil vähem riisi. Lisasin küüslauku ja päris hea tuli ikka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes