Argitoidud

Soolakurgipirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Lia Virkus
Soolakurki ei oska keegi piruka sees oodatagi, nii et sellega saad sööjaid kindlasti üllatada. Pirukas sobib hästi puljongi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 1 tund 30 minutit kerkimiseks + 12‒14 minutit ahjus

1. Näpi pärm jahu hulka. Lisa kõik ülejäänud ained ja sõtku elastseks tainaks.

2. Lase kaetuna 1 tund kerkida.

3. Lõika soolakurgid peenikesteks ribadeks ja kuumuta kuumal pannil, kuni vesi on aurustunud. Tõsta pliidilt, kui
pann on kuiv.

4. Koori ja haki munad ja sibulad. Kuumuta sibulad õlis läbi ning sega kurgi, muna ja pehme võiga.

5. Lõika tainas 12‒14 tükiks, vormi tükid pallideks ja lase 10‒15 minutit kaetuna kerkida.

6. Rulli tainatükid ketasteks. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis, keera teine pool peale ja suru ääred kokku.

7. Järelejäänud tainast võid teha kaunistused.

8. Lase 10‒15 minutit kerkida ning määri pealt muna ja vee seguga.

9. Küpseta 200-kraadises ahjus 12‒14 minutit või kuni pirukad on kuldkollased.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa