Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Aasiapärane frikadellisupp

Argitoidud

Aasiapärane frikadellisupp

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
KALKUNILIHAST FRIKADELLID
200 g Kalkunihakkliha
1 tl Punane karri
0.5 tk Muna
1 spl Sojakaste
SUPIPÕHI
1 tk Küüslauguküüs
Tšilli
1 tl Hakitud ingver
Õli
1 tk Porgand
1 tk Porruvars
500 g Vesi
1 spl Sojakaste
1 spl Puljongikontsentraat
Suhkur
Laimimahl
1. Sega kõik frikadelliteoks mõeldud komponendid tainaks ja rulli käte vahel suupärasteks frikadellideks.

2. Haki küüslauk, tšilli ja ingver ning kuumuta poti põhjas õlis.

3. Lõika porgand ja porru peenikesteks ribadeks ja kuumuta samuti läbi.

4. Vala juurde vesi, puljongikontsentraat, sojakaste ja lase supipõhjal keema tõusta. Maitsesta suhkru ja laimimahlaga.

5. Lisa supi hulka frikadellid ja keeda keskmisel kuumusel, kuni liha ja köögiviljad on küpsed.

HEA TEADA!
* Sarnase hakklihataina baasil võid valmistada ka pannil praetavaid kotlette. Ka frikadellid võid soovi korral enne supi hulka lisamist korra pannilt läbi lasta, et neile krõbedust lisada.

* Suhkur ja laimimahl on supile vajalikud, sest elavdavad magushapu kombinatsiooniga supi maitset.
Siinne supipõhja retsept sobib tegelikult paljude aasiapäraste suppide valmistamiseks, kalkunifrikadellide asemel võid supile lisada ka kana, kala või mereande.

KOMMENTAARID

Maret 26.märts 2016 19:28
Väga maitsev supp. Tasub hoida mõni päev külmkapis, maitsed tulevad paremini esile
Tuuli 18.nov 2015 15:05
Väga mõnusa ja lihtsalt valmiva puljongi sai selle retsepti järgi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke