Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Herne ja India pähkli pesto

Argitoidud

Herne ja India pähkli pesto

Tiina Lebane Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
3 dl
Vahelduseks traditsioonilisele basiilikupestole saab oivalise pesto ka hernestest ja hernevõrsetest. Hernepesto jääb India pähklite tõttu veidi purusema konsistentsi ja helerohelise värviga, hernevõrsepesto aga peenem ja kaunilt tumeroheline. Mõlemad sobivad hästi võileivakatteks ja muidugi pastaroogade koostisse.

kuni 20 min

Retsept
200 g Värsked või sügavkülmutatud herned
2 dl India pähklid
1 pott Värske basiilik
2 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sool
1. Kui kasutad sügavkülmutatud herneid, vala jäised herned kuuma veega üle ja jäta nõrguma.

2. Tõsta herned, pähklid, basiilikulehed ja puhastatud küüslauguküüned köögikombaini ja purusta ühtlaseks
massiks.

3. Lisa osade kaupa õli ja sidrunimahl ning maitsesta soolaga.

4. Pehmema koostise saamiseks timmi hulka veel mõned lusikatäied õli.

KOMMENTAARID

karen 18.nov 2014 11:09
Väga nämm ja lihtne teha!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes