Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Chili con carne šokolaadiga

Argitoidud

Chili con carne šokolaadiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Šokolaad annab sellele vanale heale retseptile hoopis uue näo ja on kastmesse igati sobilik.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 spl Õli
500 g Veiseliha (nt praetükk)
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
1 tk Punane sibul
1 tk Sellerivars
1 tk Tšilli
2 tl Kuivatatud pune
3 spl Pruun suhkur
800 g Purustatud tomatid
5 dl Lihapuljong
400 g Kidney-oad soolvees
400 g Mustad oad soolvees
Sool
Must pipar
75 g Tume šokolaad
Koriandrilehed
SERVEERIMISEKS
Keedetud riis
Hapukoor
Roheline sibul
1. Haki veiseliha ja pruunista see kastruli põhjas kuumas õlis mitmes jaos, tõsta kõrvale.

2. Vala natuke õli potti juurde ja pruunista ka hakkliha, tõsta samuti kõrvale.

3. Lisa veel õli ja kuumuta selles hakitud sibulaid ja sellerit 3–4 minutit, kuni on pehmenenud ja
pruunistunud. Sega hulka hakitud tšilli ja pune ning kuumuta veel paar minutit.

4. Tõsta liha ja hakkliha tagasi potti. Lisa suhkur, purustatud tomatid, puljong ja oad. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all u 2 tundi.

5. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka šokolaad ja kuumuta segades, kuni see ära
sulab. Sega hulka hakitud koriandrilehed.

6. Serveeri riisi, hapukoore ja rohelise sibulaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes