Argitoidud

Kõrvitsa-tajine

Keskmine hinne: 3.68 Allikas: Sügistoidud Autor: Pille Enden
Põhja-Aafrikast pärit hautis – tajine – on nime saanud spetsiaalse savinõu järgi, milles seda valmistatakse. Kui sellist nõu käepärast pole, valmista roog pannil. Vürtse on selles roas Aafrikale kohaselt piisavalt.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil 2 sl õli ja pruunista sibulaid kergelt.

2. Lõika kõrvitsa viljaliha suurteks kuubikuteks ning lisa pannile koos riivitud ingveri ja vürtsidega.

3. Sega läbi ning lisa siis mesi, tomatipüree ja jõhvikad. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta 10 minutit. Lisa kikerherned ja hauta veel 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Kui segu on liiga paks, lisa pisut puljongit või vett.

4. Lisa kuskussile puljong ja riivitud sidrunikoor, kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Sega siis hulka sidrunimahl ja 1 sl õli.

5. Raputa roale koriandrilehti ja serveeri kuskussiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa