Argitoidud

Kinoavorm spinatiga

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Kreemise sisu ja krõbeda kattega ahjuvorm tasub kindlasti proovimist. Valge bešamell kaste on valmistatud riisijahu ja kaera piimaga, krõbedas kattes asendab riivsaia riisi galettide puru. Laktoosivaba astmeretsepti saad kasutada ka teistes toitudes, näiteks lisandiks kanale ja/või köögiviljadele. Kinoa asemel võid toidus kasutada ka keedetud gluteenivabu makarone.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Sulata kastruli põhjas või. Puista sisse jahu, sega kastmevispliga ühtlaseks pastaks.

2. Lisa 100 ml kaerapiima. Sega edasi keetes pidevalt, et jahuklimpe sisse ei jääks. Lisa ülejäänud piim ja keeda mõned minutid, kuni kaste pakseneb.

3. Tõsta kastrul pliidilt. Sega kastmesse riivjuust, sool ja muskaat.

4. Sega kausis omavahel kinoa, kaste ja spinatilehed, suuremad spinatilehed rebi väiksemaks.

5. Vala segu õlitatud ahjuvormi.

6. Valmista krõbe puru. Purusta köögikombainis või sõrmede vahel riisigaletid, sega 50 g riivitud juustu ja oliiviõliga. Puista segu vormile, kõige peale raputa ülejäänud riivjuust.

7. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marvi 13.juuli 2015 13:24
Mina olen kinoad ostnud siit: http://www.sojapoo-
d.ee/toode/ki-
noa/ Kinoa
on väga maitsev ja tervislik.
1