Argitoidud

Lillkapsapõhjal pitsa

Keskmine hinne: 3.04 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Ausalt öelda olin seda maailmas juba mõnda aega populaarsust kogunud pitsat valmistades üsna skeptiline. Kuidas ikkagi saab lillkapsast hästi koos püsiva, lõigatava ja pealekauba veel maitsva pitsapõhja? Ent saab! Kõige lõbusam oli, et lapsed ei saanud pitsat süües arugi, et midagi on teisiti kui tavaliselt. Seda suuremad olid pärast einet “tõde” kuuldes nende silmad.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Tükelda lillkapsas õisikuteks. Purusta õisikud köögikombaini lõiketeradega peenikeseks puruks. Käsitsi tehes lõika lillkapsas pooleks ja riivi mõlema poole õisikutepoolsed osad, nii et varreosa jääb järele. Kokku läheb tarvis 700 g “lillkapsalund”.

2. Kuumuta pudi mikrolaineahjus kaane all 4 minutit. Võid sama kaua ka potis vees keeta, sel juhul nõruta lillkapsas sõelal enne järgmist sammu.

3. Tõsta lillkapsas puuvillasele köögirätikule või neljaks kokkupandud marlile. Keera nutsakaks kokku ja vääna välja nii palju vett kui võimalik.

4. Tõsta kuivaks pigistatud lillkapsas kaussi. Lisa riivitud juust ja kuivatatud pune, sega läbi. Lisa lahtiklopitud muna, sega kätega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest pall.

5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta pall selle keskele. Vajuta kätega 0,5 sentimeetri paksuseks ümmarguseks pitsapõhjaks.

6. Küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni põhi saab veidi värvi.

7. Tõsta ahjust, kata vastavalt soovile ja küpseta veel 10 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa