Argitoidud

Lõhe-kedgeree

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Lõhe ja forell Autor: Tiina Lebane
Kedgeree on väga populaarne riisiroog Suurbritannias, kuhu see algselt jõudis kolonialistide kaudu Indiast. Roa põhikomponendid on keedetud riis ja munad ning suitsutursk. Kui omal ajal pandi soojalt või külmalt pakutav salat kokku eelmise päeva toidujääkidest, siis nüüd valmistatakse kedgeree’d teadlikult värsketest toorainetest. Uusi maitsenüansse pakuvad erinevad lisandid, meie retseptis on selleks fenkoli- ja röstitud kõrvitsaseemned. Paksu jogurtikastet serveeri lisandiks ja eraldi kausis.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Vala potti 7–8 dl vett. Lisa loorberilehed, 1 tl soola ja pipraterad ning lase keema tõusta. Keeda keskmisel kuumusel kuni 10 minutit.

2. Lõika kala neljaks ja pane potti kuuma aromaatse leeme sisse. Tõsta pott tulelt ja lase kalal kuumas leemes kaane all 15–20 minutit haududa.

3. Seejärel tõsta kalatükid leeme seest välja, lõika suupärasteks tükkideks ja lase maha jahtuda.

4. Keeda riis 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja tõsta jahtuma.

5. Vala potti 3 dl vett, lisa 1 tl suhkrut ja lase keema tõusta. Vala herned keevasse vette ja keeda 2–3 minutit, kuni need on parajalt pehmed. Suhkur on vajalik selleks, et herned jääksid värskelt roheliseks. Vala herned külma
veega üle, nõruta ja tõsta kõrvale.

6. Kastme jaoks sega jogurti hulka värskelt pressitud sidrunimahl ja hakitud värske till ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

7. Tõsta jahtunud riis suuremasse kaussi. Lisa oliiviõli, riivitud sidrunikoor ja värske mahl, paprika- ja karripulber, fenkoli- ja kõrvitsaseemned, lõhetükid, herned ja hakitud ürdid. Sega õrnalt läbi ja tõsta peale pooleks lõigatud keedumunad.

8. Kaunistuseks võid munadele peale jahvatad värsket pipart. Lisandiks võta külmast välja jogurtikaste.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Vanaema 16.nov 2015 15:51
Lõhe juurde sidrunikoort ja fenkoli ma ei paneks ja riisi peale sidrunimahla ka mitte. Palju pipart aga teeb mõru maitse ja rikub lõhe maitse. Lõhe jaoks on teised maitseained. Kui merekala aga korralikult läbi ei kuumutata, võib parasiite saada.
ende tammekunn 12.dets 2014 08:22
gluteeni,kaseiini ja laktoosivaba-167
1