Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suitsujuustuga üleküpsetatud köögiviljad

Argitoidud

Suitsujuustuga üleküpsetatud köögiviljad

Jana Ruubel Armastusega Kihnust
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Almaa
Köögiviljade üleküpsetamine on ühest küljest mugav viis ära kasutada eelmise toidukorra jääke, samas hea võimalus pakkuda perele tervislikku rooga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Väike kaalikas
2 tk Väike punapeet
4 tk Porgand
4 tk Kartul
2 dl Hapukoor 20%
3 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
200 g Riivitud suitsujuust
1. Puhasta ja tükelda köögiviljad, keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Mugav on kasutada juba varem keedetud köögivilju.

2. Maitsesta hapukoor ja sega tükeldatud köögiviljad hapukoorega.

3. Määri üks suur vorm või mitu väikest vormi võiga ja tõsta hapukooreköögiviljasegu vormidesse vaheldumisi riivitud suitsujuustuga.

4. Kata vorm riivitud suitsujuustuga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 15–20 minutit. Nii valmistatud köögiviljad sobivad iseseisvaks roaks, aga väga hästi ka liha ja kala kõrvale.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool