Argitoidud

Tomati-hakkliharaguu

Keskmine hinne: 3.34 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Serveeri pikalt pliidil podisevat hakkliharaguud koos meelepäraste makaronidega. Valmiskeedetud kaste säilib külmas kaks ööpäeva. Võid pool kastmest serveerida ka kohe ja pool ära kasutada paari päeva pärast, valmistades sellest kartulipudruga vormiroa.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika kooritud sibulad ja porgandid ning sellerivarred nii väikesteks kuubikuteks, kui saad. Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud köögiviljad. Prae segades 5 minutit, kuni need on veidi pehmenenud ja pruunistunud.

2. Lisa hakkliha ning kuumuta aeg-ajalt segades 5–10 minutit, kuni liha pole enam roosa. Keera tuli väiksemaks ja lisa piim, kuumuta segades paar minutit.

3. Seejärel lisa tomatikonservid, vein või puljong ja tomatipüree.

4. Maitsesta soola-pipraga ning lase podiseda vaiksel tulel umbes 1 tund.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Peenem 21.veeb 2016 00:58
Peenestan hakkliha veel saumikseriga pärast kuumutamist, üks lemmikkaste.
Evelin 11.nov 2015 15:05
Asendasin selleri rohelise paprikaga, peterselli puudumisel läks basiilika ja väga hea sai. Kes on sellel kastmel või bolognesel lasknud tund või kauem podiseda, ei kiirusta enam kunagi selle tulelt võtmisega ;)
Mõhk 24.jaan 2015 15:39
Ma soovitan kasutada hoopiski seguhakkliha, 50% veis ja 50% siga, veise ja sealiha maitsed täiendavad teineteist. Ja no tund aega podisemist? Tõsiselt või? :P Poolest tunnist on enam kui küll, tõenäoliselt piisab ka 20-st minutist. :)
1