Argitoidud

Lambatagine

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Tagine, savist hautamisnõu, on Põhja-Aafrikas sama tavaline nagu meil pott hautamiseks. Tänu koonusekujulisele kaanele saab aur potis mõnusalt ringelda ning paja- ja ahjuroad tulevad mahlased ja maitsvad. Kel tagine’i pole, saab maitsvat hautist valmistada malmpotis või mõnes muus paksupõhjalises nõus. Roas kasutatud harissa on vürtspasta, mis on tehtud tšillist ja küüslaugust ning on populaarne Lõuna-Aafrika köögis.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Tükelda liha 2 cm suurusteks tükkideks. Kuumuta suure poti põhjas või tagine’is lihatükke võis koos kardemoni, koriandriseemnete ja harissaga.

2. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta, kuni need on klaasjad.

3. Lisa sool, kuivatatud puuviljad, puljong ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja lase keeda kaane all 1,5 tundi (või hauta sama kaua ahjus 175 kraadi juures) või kuni liha on pehme. Lisa vajadusel veel vedelikku. Maitsesta musta pipraga ja puista üle hakitud peterselliga. Serveeri värskelt keedetud kuskussiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa