Argitoidud

Köögiviljakarri kookoskastmes

Keskmine hinne: 3.58 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Vürtsikas ingveriga köögiviljakarri kookoskastmes maitseb imehea koos kuuma aurutatud riisiga. Kasuta pajaroas ube või kikerherneid – mõlemad sobivad siia hästi.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori ja haki küüslauk. Lõika pestud porru õhukesteks ribadeks. Koori ja haki ingver peeneks. Koori porgandid ja lõika paksudeks seibideks. Jaga lillkapsas õisikuteks ja lõika ka vars tükkideks.

2. Sulata kastruli põhjas või, milles kuumuta küüslauku, porrut jakarrit, sega. Lisa ingver, porgand ja nõrutatud oad või kikerherned (loputa neid enne sõelal ohtra veega), kuumuta kõik koos korra läbi.

3. Lisa kookospiim koos puljongiga ja kuumuta keemiseni. Keeda kaane all u 15 minutit, lisa ka lillkapsaõisikud ja keeda veel 5–10 minutit või kuni lillkapsas on pehme.

4. Maitsesta soola ja pipraga.

Puista peale hakitud mandlid ja koriander, serveeri koos kuuma basmatiriisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hannesh 20.märts 2016 20:12
Panin õige koguse kookospiima, aga puljongi asemel sai pandud törts kookospiima purgiloputusvett u 200ml ja tuli väga paras. Kuna karrit oli vähe, siis sai pandud palju kurkumit ja maitselt tuli väga paras.
Triin 19.jaan 2015 21:05
Sekundeerin, et kookospiima võib vähem panna, tuli üsna supilaadne. Samuti tuli väga väga vürtsikas, aga samas mul oli ka võtta kingituseks saadud Kambodža poeletilt toodud kohalik karri :) Aga täiuslik külma ilma toit, annab sooja. Aitäh retsepti eest.
Uuno Prostamol 09.jaan 2015 12:44
Väga hea söök, ainult kookospiima ja karit võib julgelt vähem panna. Samuti peaks retseptis ära mainima, et kasutada tuleks ikka konservherneid, sest tavalised ei kee nii ruttu pehmeks.
1