Argitoidud

Põdrakäristus

Keskmine hinne: 2.98 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
See on soomlaste rahvusroog, mis sobib hästi ka meie talve. Liha jaoks vajad tuttavat jahimeest või tuleb minna seda väärt toidupoolist mahepoodi otsima. Lihtsaim on rooga valmistada sügavkülmutatud põdralihalaastudega, kui neid aga pole, pane ulukiliha vähemalt ööks sügavkülma ja lõika ise külmunud lihast imeõhukesed laastud.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pruunista pannil ribadeks lõigatud peekon, lisa õhukesed sibulasektorid ja kuumuta veel mõni minut. Tõsta malmpotti ootele.

2. Pruunista lihaviilud kuumal pannil õlis mitmes jaos, maitsesta soola ja musta pipraga, tõsta samuti potti.

3. Pruunista ka poolitatud šampinjonid pannil olevas liharasvas ja lisa potti, väiksemad seened võiksid isegi terveks jääda. Kalla peale nii palju loomalihapuljongit, et liha on kaetud (u 0,5 l). Lisa ka uhmris purustatud kadakamarjad ja pipraterad.

4. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 20 minutit. Vala juurde õlu ja hauta, kuni liha on pehme (veel u 20 minutit, olenevalt lihast). Lisa vahukoor ja konjak, kuumuta veel paar minutit. Kui kaste on liiga vedel, siis paksenda väikeses veetilgas lahustatud jahuga.

5. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola-pipra ja suhkruga.

6. Serveeri kindlasti koos kartulipudru, marineeritud minikurkide ja pohlamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Age 01.aug 2016 09:08
Ise olen porokäristuse jätnud lihtsaks: Jäätunud põdrast lõikan õhukesed viilud. Tükeldan viilud. Praen need kas põdra rasvas või võis. Lisan soola ja pipra ning vee. Hautan pool tundi kuni tund, vajadusel maitsestan veel. Serveerin kartulipudru ja pohlamoosiga. SEda versiooni olen teinud nii põdra kui poroga. Kõik sööjad on kiitnud.
1