Argitoidud

Punapeedipada köömnete ja kitsejuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Maitsekas lisand iga liha- ja kalaroa kõrvale, aga maitseb hea ka lihtsalt aurutatud riisiga. Kui punast veini kodus pole, kasuta pajaroas samavõrra rohkem puljongit. Kitsejuustu- ja peedisõpradele midagi uut, tervislikku ja head!
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori peedid ja kartulid ning tükelda kõik 2 cm suurusteks tükkideks. Haki küüslauk, koori ja lõika õhukesteks viiludeks punased sibulad. Purusta uhmris köömned ja fenkoliseemned.

2. Kuumuta kastrulis kuumas õlis sibul, küüslauk, köömned ja fenkol, kuni sibul on pehme. Lisa peedid, kartulid, puljong, palsamiveiniäädikas ja vein. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

3. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel ilma kaaneta 30 minutit, aeg-ajalt segades.

4. Tükelda õunad kuubikuteks ja sega potti. Keeda veel 10 minutit või kuni peedid on pehmed. Maitsesta veel soola-pipraga.

5. Serveerides pudista peediroale kitsejuust taldrikutesse maitseks ja kaunistuseks peale.

Serveeri koos krõbeda saiaga, riisiga või maitsva liha-kala kõrvale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
külamari 05.jaan 2015 19:43
Üks küsimus: kas kartulid koos palsamiäädikaga koos keetes ikka pehmeks lähevad? Borši keetes panen äädikaga hautatud peedid küll alles siis supi sisse, kui kartulid on pehmeks keenud.
1