Argitoidud

Sinepine heeringapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Tiina Lebane
Toitva ja maitsva piruka saab pea ainult tainategemise vaevaga. Heeringas pole küll pirukatäidise levinud koostisosa, kuid toeka kõhutäie soovijatele on see väga hea valik.
Valmistusaeg: üle 60 min

35 minutit + 30 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Haki külm või, sool ja jahud puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga auklikuks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis.

2. Seejärel küpseta põhja 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

3. Puhasta ja viiluta porru, hauta võis pehmeks ning tõsta jahtuma. Lõika heeringafileed 1 cm laiusteks tükkideks. Jaga porru tainale, tõsta peale heeringatükid ja tomativiilud ning puista peale sinepiseemned ja sidrunipipar. Lõpuks kata pirukas riivitud juustuga.

4. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldkollaseks küpsenud. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa