Argitoidud

Hapupiimakeeks suhkruglasuuriga

Keskmine hinne: 2.57 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Siinsele keeksile annab kauni välimuse ja mõnusa meki glasuur, mis on tehtud maitsestatud tuhksuhkrust. Kui seda poest ei leia, tee glasuur tavalisest tuhksuhkrust ja veest, lisades mõned tilgad sidrunist pressitud mahla.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Vahusta toasoe rasvaine tavalise ja vanillsuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.

2. Sega omavahel kuivad ained ja lisa vaheldumisi hapupiimaga võivahule. Sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud kaheliitrisse keeksivormi.

3. Küpseta ahjus 175° juures 30–35 minutit. Keeks on valmis, kui see lööb vormi servadest lahti ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase sel vormis jahtuda 15–20 minutit.

4. Kummuta välja ja lase vormi all lõplikult jahtuda. Sega kokku glasuur ja nirista keeksile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa