Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hapupiimakeeks suhkruglasuuriga

Argitoidud

Hapupiimakeeks suhkruglasuuriga

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Siinsele keeksile annab kauni välimuse ja mõnusa meki glasuur, mis on tehtud maitsestatud tuhksuhkrust. Kui seda poest ei leia, tee glasuur tavalisest tuhksuhkrust ja veest, lisades mõned tilgad sidrunist pressitud mahla.

40-60 min

Retsept
portsjonile
125 g Toasoe või või margariin
2.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
3.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
0.5 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Hapupiim
GLASUUR
3 dl Maitsestatud tuhksuhkur
2.5 spl Vesi
VORMI JAOKS
Või
Riivsai
1. Vahusta toasoe rasvaine tavalise ja vanillsuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.

2. Sega omavahel kuivad ained ja lisa vaheldumisi hapupiimaga võivahule. Sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud kaheliitrisse keeksivormi.

3. Küpseta ahjus 175° juures 30–35 minutit. Keeks on valmis, kui see lööb vormi servadest lahti ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase sel vormis jahtuda 15–20 minutit.

4. Kummuta välja ja lase vormi all lõplikult jahtuda. Sega kokku glasuur ja nirista keeksile.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes