Argitoidud

Hatšapuri

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Äsja ahjust tulnud gruusia leib rohke juustu ja rohelise sibula täidisega on vastupandamatu ja muidugi ka üsna rammus.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 2–2,5 tundi kerkimiseks + 25–30 minutit ahjus

1. Kuumuta piim käesoojaks ja sulata selles pärm. Sega hulka 1 tl suhkrut, kata kauss rätikuga ja jäta 10 minutiks sooja kohta seisma.

2. Sõtku hulka jahu, ülejäänud suhkur ja toasoe või. Sõtku elastseks tainaks. Määri tainakauss õliga, pane tainas kaussi ja keera nii, et see oleks igalt poolt õliga koos.

3. Kata rätikuga ja lase kerkida kahekordseks, see võtab aega 1–1,5 tundi. Suru tainas alla ja lase taas kahekordseks kerkida, 40–45 minutit.

4. Riivi juust ja haki sibul. Tõsta peotäis juustu kõrvale, sega ülejäänu hulka hakitud roheline sibul ja muna.

5. Tõsta kerkinud tainas jahusele lauale, jaga kaheks ja suru käega mõlemad tainapooled lapikuteks ketasteks. Tõsta ketaste keskele juustusegu, nii et ääred jäävad vabaks. Tõsta ääred täidise peale keskele ja suru kokku. Patsuta uuesti tainas lapikuks ja lase 10 minutit seista.

6. Suru tainas keskelt madalamaks, määri sulavõiga ja riputa peale kõrvaletõstetud juust.

7. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merje 06.veeb 2015 13:02
esimest korda kuulen, et hatšapurit sibulaga rikutakse. Väga piinlik.
Kati 31.jaan 2015 10:55
Ma kohe ei saanud ,pidin kirjutama.Grusiinid küpsetavad hatšapurit , hästi võitatud pannil kahelt poolt nagu pannkooki meie.Ja tulemuseks tõesti suus sulav rammus suutäis.
1