Argitoidud

Oliiviõlis marineeritud juurviljad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar Autor: Heret Pauskar
Lõuna-Itaalias tehakse seda paljudes kodudes, sest itaallane armastab oliiviõlis marineeritud juurvilju nautida veini või aperitiivi kõrvale. Sobib ideaalselt bruschetta’le ja grill-liha õrvale salatiks. Lisaks kõigele pakub laual silmailu, olles tõeliselt päikeselist värvi!
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pese kõik juurviljad hoolega ja lõika õhukesteks viiludeks või ribadeks. Tooreid vilju võiks olla umbes 2 kg.

2. Pane juurviljad segamini suurele sõelale ja raputa vahele ohtralt jämedat soola. Kata kogu segu soolaga
ja jäta vähemalt 12 tunniks seisma.

3. Pane potti 1 l vett ja 0,5 liitrit valge veini äädikat.

4. Kuivata juurviljad korralikult, lisa koos soolaga potti ja keeda 5–10 minutit.

5. Kurna ja kuivata juurviljad ning hakka laduma steriliseeritud klaaspurki. Pane purki ka küüslauguküüsi, kuivatatud punet ja tšillit. Täida purk pea ääreni ja vala peale oliiviõli, nii et purk saaks täis. Juurviljade vahele ei tohiks jääda õhku ja need peavad olema kaetud vähemalt paarisentimeetrise õlikihiga.


HEA TEADA!
Selline konserv säilib suletuna hästi mõned kuud keldris, avatuna säilib külmkapis mõned nädalad.

Kui soovid säilitada kauem, tuleb kõik purgid läbi kuumutada ja korralikult kaanetada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa