Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuomlett spinati ja oliividega

Argitoidud

Ahjuomlett spinati ja oliividega

Merrit Kiho Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See on peaaegu molekulaargastronoomia – kollasest tavapärasest omletist saab rohekas, kuid söödav kook.

20-40 min

Retsept
portsjonile
150 g Beebispinat
3 spl Extra virgin oliiviõli
3 tk Muna
3 spl Piim
100 g Riivitud Parmigiano Reggiano juust
70 g Villutatud (mustad) oliivid
50 g Täisteraleib
1. Pese ja haki spinat ning keeda 2–3 minutit vees. Kuivata korralikult.

2. Kuumuta pannil õli ja küpseta spinatit selles mõned minutid.

3. Vahusta munakollased piimaga. Lisa juurde spinat, juust, oliivid, riivleib ja munavalged. Vahusta segu korralikult ja vala oliiviõliga pintseldatud ahjunõusse.

4. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, kuni omlett on kenasti jumekas.

HEA TEADA!
Kasuta keskmise või kõrgema intensiivsusega oliiviõli. Küpsetamiseks ei sobi väga mahe ja väga kuldne ning pikemalt seisnud oliiviõli.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 22.veeb 2016 09:49
Jah, vaadake kolmandat punkti :)
mutike 20.veeb 2016 18:50
Et mis ma selle täisteraleivaga teen koostisainete nimekirjas. Kui niisama juurdehaukamiseks mõeldud, siis nii võiks ka öelda. Koostisainena eeldaks, et tuleks omleti sisse pudistada???
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga