Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Merriti meremehekuklid

Argitoidud

Merriti meremehekuklid

Merrit Kiho Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kuklid kaovad ahjuplaadilt kiiremini suhu kui saiakorvi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
25 g Värske pärm
3 dl Leige vesi
1.5 spl Extra virgin oliiviõli
1 tl Sool
1 dl Päikesekuivatatud tomatid
5 dl Durumnisujahu
2 dl Nisujahu
1. Murenda pärm vette. Lisa oliiviõli, sool, tomatid või pesto ja sega korralikult läbi. Lisa jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Kata kauss käterätikuga ja lase tainal pool tundi kerkida.

2. Vormi käte vahel pätsikesed (umbes 15 tk) ja lase enne ahju panekut küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil veel pool tundi kerkida.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

HEA TEADA!
Arvatavasti on tainas oliiviõli suhtes vähem tundlikum. Soovitaksin mitte kasutada väga rohelist ja väga intensiivset oliiviõli. Hästi sobib kuldkollane, vähemalt mõne kuu vanune ja hea kvaliteediga oliiviõli

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes