Argitoidud

Herne- ja porganditamp peekoniga

Keskmine hinne: 4.4 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Veebruaris, peale talverõõmude nautimist tasub ette võtta lihtsast kodusest toorainest rahvuslikud toidud. Tamp oli üks vanarahva lemmikuid – lihtne valmistada ja odav ka. Tamp sobib suurepäraselt liha- või kalaroale seltsiks, kuid kustutab nälja ka omaette roana.
Valmistusaeg: üle 60 min

70–80 minutit + üleöö leos

Kogus: 4 portsjonit
1. Kalla hernestele nii palju vett, et need oleks kaetud, ja jäta ööks likku. Pane leotusveega keema, lisa kooritud ja tükeldatud porgandid. Keeda 40–45 minutit, lisa või ja keeda veel 10–15 minutit, kuni herned on pehmed.

2. Lisa piim ja maitsesta soolaga, tambi pudruks. Prae peekon pannil, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri viiludena tambi juurde või lõika tükkideks ja sega tambi hulka.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa