Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Veisekebab

Argitoidud

Veisekebab

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Gruusias valmistatakse kebabe isetehtud veisehakklihast ja maitsestatakse kuivatatud barbarissiga (leiab näiteks Piprapoest). Kui sul barbarissi pole, võta jahvatatud vürtsköömneid. Serveeri kõrvale tulist kastet adžikat, mida tehakse tšillipiprast ja magusast paprikast ning maitsestatakse ürtide, küüslaugu ja hmelisuneli vürtsiseguga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Veisehakkliha
500 g Seahakkliha
3 tk Sibul
1 tl Jahvatatud barbariss
Sool
Jahvatatud must pipar
SERVEERIMISEKS
Punane sibul
Õhuke lavašš
Barbariss
1. Haki sibul hästi peeneks ja sega käsitsi hakkliha, jahvatatud barbarissi, soola ja pipraga. Sega hoolsalt, vähemalt 10 minutit.

2. Peksa kebabitainas vastu lõikelauda kokku – s.t tee pall ja löö pläraki vastu lauda. Enne piklike kebabide vormimist võta kõrvale sooja veega kauss, kuhu on hea käsi kasta.

3. Vormi varraste otsa piklikud vorstikesed, pigista neid niimoodi, et hakkliha jääks lainetena.

4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, pannil õlis või grilli sütel küpseks.

Märksõnad

liaveisekebabvirkus

KOMMENTAARID

metsamoor 08.aug 2015 13:47
mina soovitan lisada lihamassile näpuotsaga jahvatatud koriandrit ja umbes 2 sl paksemat tomatipastat - tuleb mahlasem ja maitsvam.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool